Slipservice


Här hittar du våra tjänster och tips på hur du behåller skärpan.

Eventuella leveranskostnader tillkommer.

KNIVSLIPNING - PREMIUM


100 kr


Slipningen utförs professionellt med vattenkylt slipsystem i två steg och eggen bryns och poleras sedan för att optimera skärpa och hållbarhet. Därefter mäter vi eggen med laser för att kontrollera slipvinkel och jämnhet.


Vi behandlar torra trähandtag med vaxolja.

Alla knivar desinficeras före leverans.


ANDRA REDSKAP


100 kr


Vi slipar dina yxor, saxar, stämjärn, svarvstål, sekatörer och andra trädgårdsredskap. Även osthyvlar går bra att slipa! Under våren och sommaren kan du lämna gräsklipparskär för slipning och balansering.


Alla slipade mindre redskap desinficeras före leverans.


Vad vill du få slipat idag?

Rekommenderade

av Sveriges generalagent för Globalknivar

Fri leverans

i våra närområden Nackdala, Solhöjden, Vretarna och Tuna.

Vattenkylda slipsystem

garanterar att eggens härdning förblir intakt.


ÅTERSTÄLLNING AV EGG


150 kr


Har kniven skadats? Avbruten spets eller skadad egg? Inga problem, vi slipar fram en ny spets och återskapar eggen till dess ursprungliga profil. Din kniv får nytt liv igen.


Premiumslipning ingår i denna tjänst.


INTE DEN VASSASTE I LÅDAN


Vill du att kniven behåller skärpan längre? Då ska du inte förvara den löst i lådan tillsammans med andra redskap. Sätt den på en knivlist istället så minskar risken för skador på eggen. Andra sätt att behålla skärpan är att undvika diskmaskinen och att inte skära i frusna råvaror eller mot ben.


Slipmetod och bryning har också betydelse för hur väl kniven håller skärpan. Lämnar du kniven till oss så får du en vass och hållbar slipning anpassad efter just din kniv och dess användningsområde.